søndag den 15. august 2010

27. Jonathan Safran Foer - "Ekstremt højt og utrolig tæt på"


27. Jonathan Safran Foer - "Ekstremt højt og utrolig tæt på"

Handling:
Oscar mister sin far ved tvillingetårnenes kollaps i New York 11. september 2001. En efterladt nøgle sender ham rundt i byen for at finde låsen, der måske giver mere indsigt i farens liv. Oscar møder på sin vej mange af New Yorks forskellige skæbner. Som en sideshistorie følger vi Oscars farmor og farfars liv.

Min mening:
Ofte bliver "Ekstremt højt og utrolig tæt på" fremhævet, som bogen "man skal læse". Bogen har længe ligget i bunken, og jeg har endelig fået den læst. Jeg synes, bogen er meget amerikansk, for snakkende, for rodet. Jonathan Safran Foer skulle efter min mening enten have valgt Oskars eller farmor/farfars historie og foldet dem helt ud. Farmor og farfars historie kommer til at fylde for meget. Jeg ved godt, at for at Oscar kan forstå sin far, skal han også kende farmor og farfars historie. Problemet med historien er bare, at JSF fortæller om farmor og farfars liv til læseren, men hovedpersonen Oscar får ikke hele historien at vide ... Det er bare ikke ok.

Bogen har et spændende layout, som sjældent er set. Der er mange billeder, og der er flere steder leget med skrift, overtegninger m.m. Hvis man er interesseret i den del, så er der meget at komme efter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar