søndag den 22. august 2010

31. "Louis 121092-2922" af Johanne Algren


31. "Louis 121092-2922" af Johanne Algren

Handlingen
Louis på 15 har sat sig nogle klare mål for sommerferien inden hun skal starte i 1.g: Hun vil være sammen med en ældre fyr, hun vil være skæv hver dag, hun vil finde en ny kæreste, og så skal hun se at få slået op med Frederik, for hun glemmer ham hele tiden.

På hjemmefronten kæmper hun voldsomme kampe med sin dominerende og kontrollerende far og ønsker sig brændende at flytte hjemmefra. Louis er festdronningen, der eksperimenterer med fyre, sex og stoffer og sætter venskaber på spil i sin voldsomme og ind i mellem destruktive trang til at mærke livet. Da Louis møder den lidt ældre Isak forelsker hun sig voldsomt, og i sin bestræbelse på at holde på ham og hindre ham i at gå tilbage til sin ex-kæreste, tilbyder hun ham sin hjælp i forbindelse med et indbrud der kommer til at koste hende dyrt.

Louis 121090-2922 en en hudløs og intens ungdomsroman om at være på kant .


Min mening
Hold da op ... Det er en barsk ungdomsroman Johanne Algren har skrevet. Det går kun en vej, og det er nedad ... Jeg kan godt lide bogen. Den er godt skrevet med et fint sprogligt drive. Temaet er barskt, men giver samtidig et interessant indblik i en selvdestruktiv piges verden. Kom til at tænke på "Christiane F" og den prisbelønnede "På date med en engel".

Bogen egner sig til de ældste elever i folkskolen. Kunne også læses fælles på klassen, i forbindelse med alkohol- og stofdebat. Eller som skræk og advarsel til de fraværende forældre ...

Læs den.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar