onsdag den 2. oktober 2013

16. "Minna mangler et øvelokale" af Dorthe Nors

Fra Litteratursiden: Formen er bygget op om korte sætninger (hovedsætninger), som 90 % af tiden indledes med Minna. Stilen er oftest observerende og nøgternt beskrivende, men indimellem blander de mere følelsesbetonede og indre stemninger sig og portrætterer en kvinde, der er lidt ude af den.

Formen i Nors' nye roman er ret interessant - har faktisk aldrig set den før. Kunne være interessant at tale om den i danskundervisningen. Jeg er normalt virkelig vild med Dorthe Nors, hendes fine blik og gode pen. I "Minna mangler et øvelokale" mødes vi også af et fint blik og en god pen. Men jeg blev faktisk træt af formen. Den skaber en distance til personerne, vi kommer aldrig rigtig tæt på dem. Det hele holdes ud i strakt arm i denne roman om en kvinde, der har svært finde hoved og hale i sit eget liv. 

Jeg var bare ikke rigtig vild med "Minna mangler et øvelokale", men vil så i samme åndedrag anbefale Soul (god (ungdoms)roman), Dage (smuk kortroman) og Kantslag (novellesamling som snart udkommer i USA).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar